Kūčių vakarienės patiekalų degustacija

Paskutinę lietuvių kalbos pamoką mokiniai praleido netradiciškai: IIa gimnazistai pristatinėjo savo šeimos tradicinius Kūčių patiekalus ir vaišino jais klasės draugus. Smagus ir, svarbiausia, valgomas vakar dienos lietuvių kalbos namų darbas-pagaminti patiems mėgiamą valgį-pavyko ir buvo skaniai suvalgytas!

O kokių skonių tik nebuvo: ir silkė pataluose bei aguonpienis su medumi, kurį iš vakaro gamino Dominykas S., ir švediški tradiciniai šeimos pyragaičiai su sūrio kremu, kurių autorius Artur A., ir lenkų tautos tradicinis Kūčių patiekalas- pyragėliai su aguonomis, kuriuos iš vakaro kepė Gabriela B., imbieriniai sausainiai, skruzdėlynas bei dar daug kitų skanėstų.

6a, 6b, 7b klasių mokiniai susėdę prie pačių pasidengto šventinio stalo turėjo padeklamuoti eilėraštį žiemos ar Kalėdų tema, palinkėti draugams gražių, malonių širdžiai dalykų kitiems metams.

Šilta atmosfera, mokinių šypsenos, geri padėkos žodžiai, užmegztas ir besiplėtojantis gražus ryšys tarp mokino ir mokytojo- tokia pamokos refleksija ir įvertinimas.


Ramunė Cibulskienė